Patenterad teknik

Eeze Spray

Eeze Spray innehåller det verksamma ämnet diklofenaknatrium (40mg/g).

Eeze Spray behandlar såväl symtom som orsak och verkar direkt i den skadade vävnaden. Eeze Spray lindrar smärtan men även inflammationen och bryter därmed smärtcirkeln.

Den patenterade tekniken är avgörande

För att ett smärtstillande och antiinflammatoriskt läkemedel som appliceras direkt på huden ska ha god effekt är förmågan att tränga genom huden avgörande. Tack vare den patenterade tekniken har Eeze Spray en utmärkt förmåga att tränga genom hudens svårgenomträngliga barriär, hornlagret, och djupare ner till det skadade området.

Det aktiva ämnet, diklofenak, transporteras genom huden med hjälp av miceller. Micellen är, enkelt förklarat, en ”transportbubbla” som genom sin storlek och uppbyggnad mycket effektivt transporterar ämnen (i det här fallet diklofenak) till målet – där läkemedlet ska verka och ha sin effekt.

Micellerna i Eeze Spray består av sojalecitin. Lecitin som finns naturligt i kroppen deltar i kroppens naturliga effektiva transportsystem av fett och andra ämnen. Lecitin används i kosmetika och i hudläkemedel (t ex vid eksem och psoriasis) för att mjuka upp och återfetta torr och känslig hud.

Lokal smärtlindring

När ska man använda lokal smärtlindring?

  • Dela